Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ερευνούν το βίντεο του δράστη



Στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών βρίσκεται το βίντεο στο Διαδίκτυο, που άφησε πίσω του ο δράστης του μακελειού στο τεχνικό σχολείο μετά τις υπόνοιες ότι είναι ψεύτικο. 


Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα μήνυμα που άφησε ο 17χρονος Τιμ Κρέτσμερ έξι ώρες πριν δολοφονήσει 15 ανθρώπους στην πόλη Βίνεντεν ωστόσο μετά από ενδελεχή έρευνα εκφράζονται αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του. Προσωρινά η ιστοσελίδα όπου είχε αναρτηθεί το μήνυμα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. 


Το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Εσωτερικής του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης είχε διαβάσει το μήνυμα που φερόταν να άφησε ο δράστης και στο οποίο έλεγε :"Βαρέθηκα με αυτή τη ζωή, όλοι με κοροϊδεύουν, κανείς δεν βλέπει τις δυνατότητές μου". Ο Τιμ Κρέτσμερ, πάντως, είχε υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία διότι είχε διαγνωσθεί πως έπασχε από κατάθλιψη.


Αποκλεισμός σχολείου λόγω μηνύματος


 Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε σήμερα σχολείο στη νοτιοδυτική Γερμανία έπειτα από τη δημοσίευση προειδοποίησης σε ιστοσελίδα συζήτησης στο Ιντερνετ ότι μια βίαιη ενέργεια σχεδιάζεται εκεί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο μαθητών και καθηγητών στο σχολείο του Ιλσφελντ κοντά στην πόλη του Χάιλμπορν, δήλωσε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι οι χώροι του σχολείου ερευνώνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου