Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Μακελειό στη Γερμανία!


Άντρας ντυμένος με στρατιωτική στολή σκότωσε σήμερα 11 άτομα, με τις έως τώρα ενδείξεις, σε τεχνικό κολέγιο της νοτιοανατολικής Γερμανίας (Albertville-Realschule), γράφει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Bild και μεταδίδουν τα τηλεοπτικά μέσα. 


Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 9:30 τοπική ώρα, στο κολέγιο Άλμπερτβιλ της μικρής πόλης Βίνεντεν και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν ντυμένος με μαύρη στολή παραλλαγής, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας Winnender Zeitung είναι περίπου 25 ετών και γνωστός στην αστυνομία.


Σύμφωνα με τον Φρανκ Νίπκαου, αρχισυντάκτη μίας άλλης τοπικής εφημερίδας, ο δράστης είναι πρώην μαθητής του σχολείου. Μη επιβεβαιωμένες πηγές κάνουν λόγο για 17χρονο άνδρα.

Οκτώ από τους νεκρούς φέρονται να έχουν πυροβοληθεί εντός του σχολείου και δύο στον εξωτερικό χώρο, ενώ οι αρχές εκκένωσαν το κτίριο και απέκλεισαν την περιοχή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης διέφυγε προς το κέντρο της πόλης Βίνεντεν, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Στουτγκάρδη. Ο δράστης διαφεύγει τη σύλληψη, δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Ράινερ Κέλερ.


Οι αρχές εκκένωσαν το σχολείο και προειδοποίησαν τους ανθρώπους που κυκλοφορούν με αυτοκίνητο στην περιοχή να μην επιβιβάσουν άτομα που κάνουν ωτοστόπ. Το κέντρο της πόλης έχει αποκλεισθεί από την αστυνομία και οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη με ελικόπτερα και αστυνομικούς σκύλους.


Ο 17χρονος που θεωρείται δράστης του σημερινού μακελειού ενδέχεται να είναι νεκρός, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου