Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη!!


Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διέλυσε βίαια σήμερα μια ομάδα περίπου 300 διαδηλωτών που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το κτίριο στο οποίο πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό, μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ειδική ομάδα της τουρκικής αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών για να τους εμποδίσει την είσοδο στο κτίριο. 

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή ύστερα από έκκληση συνδικάτων, κομμάτων της αριστεράς και οικολόγων και φώναζαν συνθήματα όπως "το νερό είναι ο λαός, είναι η ζωή, δεν είναι προς πώληση", απάντησαν πετώντας πέτρες και χτυπώντας αστυνομικούς με καδρόνια. 

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι συνελήφθησαν. Το 5ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό άνοιξε τις πύλες του σήμερα για μια εβδομάδα στο Σουτλούτζε, μια λαϊκή συνοικία στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Περίπου 15.000 συμμετέχουν στο φόρουμ αυτό - πολιτικοί, μηχανικοί, οικολόγοι, υπουργοί και επιχειρηματίες για να συζητήσουν θέματα που αφορούν το νερό στον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου