Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Ανησυχία για την απεργία στο Λονδίνο!


Τα σωματεία των εργαζομένων στους βρετανικούς σιδηροδρόμους προειδοποίησαν ότι αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών στο Λονδίνο, αν οι εργαζόμενοι στις εταιρίες που είναι υπεύθυνες για τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες της νότιας Αγγλίας συμφωνήσουν αυτή την εβδομάδα να απεργήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι χειριστές των σιδηροδρόμων σχεδιάζουν να μειώσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας ανά τη Βρετανία με το αιτιολογικό ότι η ύφεση θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων και θα μειώσει τα έσοδα.

Τα σωματεία έχουν δεσμευτεί να μην δεχτούν τα σχέδια αυτά και θα εκλέξουν εκπροσώπους για να αναλάβουν δράση καθώς οι εργοδότες δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να προβούν σε απολύσεις.

Η ψηφοφορία σε τέσσερις εταιρίες που διαχειρίζονται....
... τα δρομολόγια στο Λονδίνο, τις Stagecoach Plc's South West Trains, National Express's East Anglia Line, First Group's First Capital Connect και τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου, ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη.

Εκπρόσωπος του σωματείου Εργαζομένων Σιδηροδρομικής, Οδικής και Θαλάσσιας Μεταφοράς (RMT), δήλωσε ότι η συντονισμένη δράση των εταιριών που διαχειρίζονται τα τρένα, τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια στο Λονδίνο, θα πλήξει "σε μεγάλο βαθμό" τις συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα.

"Θεωρώντας ότι θα καταλήξει στη ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης, ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος", είπε ο εκπρόσωπος.

Οι χειριστές υποστηρίζουν ότι τυχόν απεργίες θα επιδεινώσουν την κατάσταση καθώς υπάρχει ήδη πρόβλημα με την μείωση που παρατηρείται στον αριθμό των επιβατών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι οι κάτοικοι του Λονδίνου πληρώνουν πολύ ακριβότερο εισιτήριο στα τρένα σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη με τους χειριστές να επιτρέπεται να αυξάνουν τα κόμιστρα κατά μια ποσοστιαία μονάδα πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

Ωστόσο, με τις προβλέψεις όλες να δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα είναι σημαντικά αρνητικός αργότερα μέσα στη χρονιά, αυξάνονται οι πιθανότητες μείωσης της τιμής κάποιων εισιτηρίων τον επόμενο χρόνο.

Τα σωματεία εκφράζουν φόβους ότι οι εταιρίες θέλουν να απολύσουν υπαλλήλους προκειμένου να διατηρήσουν τα κέρδη τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου