Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

O Βγενόπουλος για Ολυμπιακή...


Την πρόθεση του να καταστήσει ξανά την Ολυμπιακή Αεροπορία μια απολύτως υγιή, ποιοτική και ανταγωνιστική ιδιωτική αεροπορική εταιρία προς όφελος των μετόχων της αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας, έκανε σαφή ο αντιπρόεδρος του ομίλου της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο της Κρήτης με αφορμή την νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της θυγατρικής του ομίλου Attica Group από τον Πειραιά στο Ηράκλειο με το Superfast XII.

«Είναι αστείο να σκέφτεται κανείς ότι πήραμε την Ολυμπιακή και έχουμε πρόθεση να την πουλήσουμε», ανέφερε ο κ.Βγενόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισημαίνοντας ότι η MIG δεν πούλησε ποτέ καμία εταιρία της οποίας απέκτησε το μετοχικό έλεγχο και την διοίκηση. 

Ο κ.Βγενόπουλος ανέφερε ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται ότι η νέα Ολυμπιακή να ξεκινήσει την λειτουργία της...
.... στις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της σημερινής Ολυμπιακής.


Ερωτηθείς εάν είναι στα σχέδια του να ασχοληθεί με την πολιτική επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν είναι στα σχέδια του η ενασχόληση με την πολιτική.

Ερωτηθείς εάν εξακολουθούν να ισχύουν τα σχέδια του ομίλου για περαιτέρω επέκταση στον τραπεζικό τομέα με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης τόνισε ότι εξακολουθούν με να ισχύουν αλλά έχουν ετεροχρονιστεί λόγω των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφερόμενος στους εργαζόμενους του ομίλου της MIG και τις αποδοχές τους επισήμανε ότι η υπεραξία που δημιουργείται από τις δραστηριότητες των εταιριών θα πρέπει να διαχέεται και στους εργαζόμενους, εκτός από τους μετόχους.

Ο κ.Βγενόπουλος ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι ο όμιλος της MIG, μέσω των δραστηριοτήτων του στον τραπεζικό τομέα είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει στην χρηματοδότηση του Δημοσίου Χρέους της χώρας με καλύτερους όρους.

Ο κ.Βγενόπουλος τόνισε ότι ο όμιλος της MIG θα βγει ισχυρότερος από την διεθνή οικονομική κρίση καθώς θα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του στους επιμέρους τομείς που δραστηριοποιείται λόγω της ρευστότητας που διαθέτει και της ισχυρής κεφαλαιακής του επάρκειας. 

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κρίση επισήμανε ότι «στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν είμαστε διατεθειμένοι να λέμε λόγια. Οι ηγέτες των επιχειρηματικών ομίλων οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεισφέρουν απέναντι στην κρίση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου