Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Φόβοι για πανδημία!


Εντονη ανησυχία εκφράζουν οι ειδικοί στις ΗΠΑ για την εμφάνιση κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 68 άνθρωποι στο Μεξικό. Οκτώ άνθρωποι έχουν προσβληθεί στις ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι αμερικανικών και μεξικανικών υπηρεσιών υγείας αναζητούν σήμερα διαγνωστικά σημάδια από το νέο στέλεχος της γρίπης που επεκτείνεται.
Στο Μεξικό έκλεισαν σχολεία, μουσεία, θέατρα και πανεπιστήμια κρατικά και ιδιωτικά, ενώ απαγορεύθηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς η γρίπη δεν μεταδίδεται μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και προσβάλλει και άτομα που δεν έχουν επαφή μεταξύ τους.

Στην Πόλη του Μεξικού, με πληθυσμό περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκους, στους στρατιώτες διανεμήθηκαν χειρουργικές μάσκες και η κυβέρνηση συμβούλευσε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις στενές σωματικές επαφές και το μοίρασμα φαγητού. Το συγκρότημα της ροκ από την Φινλανδία,The Ramsus, ακύρωσε προγραμματισμένη συναυλία του,για προληπτικούς λόγους δύο ποδοσφαιρικές συναντήσεις θα γίνουν χωρίς θεατές,ενώ τα καταστήματα με DVD δέχθηκαν επιδρομή από πελάτες που νοίκιασαν ταινίες για να μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο ιός από 12 από τους μεξικανούς ασθενείς είναι ο ίδιος...
.... γενετικά με το νέο στέλεχος της γρίπης των χοίρων που ονομάστηκε H1N1 και εντοπίστηκε σε οκτώ άτομα στην Καλιφόρνια και στο Τέξας που αργότερα ανάρρωσαν.

Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την γρίπη έχασαν την ζωή τους 20 άτομα και μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο 48 ακόμη άλλων. Συνολικά έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα 1.004 ύποπτα κρούσματα.Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας από 25 μέχρι 45 ετών.

Χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας μιλώντας από την τηλεόραση κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει μέρη με συνωστισμό και να φοράει μάσκες, ενώ τόνισε ότι καμία εγγύηση δεν υπάρχει πως με το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να βοηθηθούν κατά του νέου αυτού στελέχους.

"Αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα του προβλήματος ", δήλωσε ο πρόεδρος Φελίπε Καλτερόν χθες το βράδυ.

Στην Καλιφόρνια, ο Τζιλ Τσάβες, διευθυντής του Κέντρου Μολυσματικών Ασθενειών δήλωσε ότι πολύ περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς γίνονται εξετάσεις σε ασθενείς. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κατάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου