Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Έληξε η ομηρεία στο τρένο, στην Τζαρκάντ!


Μαοϊστές αντάρτες απελευθέρωσαν πριν από λίγο τους 500 επιβάτες της αμαξοστοιχίας στην οποία είχαν πραγματοποιήσει έφοδο νωρίς σήμερα το πρωί στο κρατίδιο Τζαρκάντ της ανατολικής Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Περίπου 200 μαοϊστές αντάρτες είχαν ανέβει στην αμαξοστοιχία και υποχρέωσαν τον μηχανοδηγό να κατευθύνει το τραίνο από το σιδηροδρομικό σταθμό του Λατεχάρ που βρισκόταν, προς απομακρυσμένη περιοχή, σχεδόν 160 χλμ. δυτικά του Ράντσι, που είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Τζαρκάντ. Κατόπιν εξαφανίστηκαν μέσα στη ζούγκλα που υπάρχει στην περιοχή. 

"Όλοι οι επιβάτες απελευθερώθηκαν και είναι καλά", δήλωσε ο Σαρβέντου Ταθαγκάτ, αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Τζαρκάντ. "Οι αντάρτες εγκατέλειψαν το τραίνο και εξαφανίστηκαν στη ζούγκλα".

Η αμαξοστοιχία είχε ακινητοποιηθεί από τους αντάρτες στις 07.30' τοπική ώρα (05.00 ώρα Ελλάδος) σε ένα σταθμό του κρατιδίου Τζαρκάντ, ένα από τα προπύργια των μαοϊστών ανταρτών στην Ινδία.


Κατά το παρελθόν, μαοϊστές καταλάμβαναν αμαξοστοιχίες σε επίδειξη ισχύος, κρατούσαν υπό το έλεγχό τους τραίνα και επιβάτες επί αρκετές ώρες πριν αποχωρήσουν από τα τραίνα και αφήνοντας σώους τους επιβάτες.

Ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ έχει χαρακτηρίσει τη βία των μαοϊστών ως τη μεγαλύτερη απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Ινδίας. Σχεδόν 500 πολίτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά των ανταρτών πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου