Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Σχολείο για εγκληματίες??


Ο επικεφαλής συμμορίας του μεξικανικού καρτέλ εμπορίου ναρκωτικών, απαιτούσε από τους συνεργάτες του να είναι ηθικοί και να ζουν μια "καθαρή ζωή".


Ο Rafael Cedeno, ο οποίος συνελήφθη το Σαββατοκύριακο, δήλωσε στην αστυνομία ότι έδινε οδηγίες σχετικά με την ηθική και την προσωπική βελτίωση των μελών της συμμορίας, καθώς είχε στόχο να οικοδομήσει μια "υγιή επιχείρηση"(ναρκωτικών, δολοφονιών κλπ κλπ). Ο Cedeno συμβούλευε τα μέλη της συμμορίας του να μην πίνουν πολύ, να μην κάνουν χρήση ουσιών και να ζουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο αρχιεγκληματίας είχε δημιουργήσει τάξεις(!), όπου οι συμμορίτες έπαιρναν μαθήματα για τις αρχές, τις αξίες, την καλή συμπεριφορά και τους κανόνες ηθικής, κάποιου που συμμετέχει σε μια εγκληματική οργάνωση.
Ο 47χρονος Cedeno, συνελήφθη μαζί με άλλα 43 άτομα, ενώ βρίσκονταν σε βαφτίσια και κατηγορείται για εμπλοκή σε υποθέσεις...
... ναρκωτικών, εντολές δολοφονίας μελών αντίπαλων ομάδων και εξώθηση σε πορνεία νεαρών κοριτσιών. Είναι προφανές ότι ήταν ένα παιδί μάλαμα και ο κατάλληλος άνθρωπος για να δίνει συμβουλές για ζητήματα ηθικής.


Οι αρχές εκτιμούν ότι οι "τάξεις ηθικής", δείχνουν πόσο οργανωμένες είναι πλέον οι συμμορίες στη χώρα και θεωρούν ότι ο πραγματικός στόχος του Cedeno, ήταν μέσω των μαθημάτων να ελέγχει απόλυτα τις ζωές όσων δουλεύουν για αυτόν.
Περίπου 6,300 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2008, στον "ακύρηχτο πόλεμο" που έχει ξεσπάσει στο Μεξικό, λόγω της προσπάθειας των συμμοριών για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου