Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΕΛΕΟΣ:Την επιβολή «φόρου υπέρβαρων» εξετάζει η Ryanair!!


Tην επιβολή «φόρου υπέρβαρων» στις πτήσεις της ανακοίνωσε πως εξετάζει η Ryanair, υποστηρίζοντας ότι το ένα τρίτο των πελατών της τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυτού του μέτρου σε σχετική δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τον ιρλανδικό αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, μεταξύ των 100.000 ατόμων που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, το 29% ψήφισε υπέρ του μέτρου.

Η Ryanair πραγματοποίησε την εν λόγω έρευνα, προκειμένου να αποφασίσει ποιά θα είναι η επόμενη επιβάρυνση που θα επιβληθεί στις πτήσεις της, μετά την πολεμική που προκάλεσε η πρόταση του επικεφαλής της Μάικλ Ο΄ Λίρι να χρεώσει τη χρήση της τουαλέτας στις πτήσεις.

Συγκεκριμένα, προτείνει επιλογή ανάμεσα στην επιβολή φόρου στα άτομα το βάρος των οποίων ξεπερνά συγκεκριμένα όρια, (130 κιλά για τους άνδρες και 100 κιλά για τις γυναίκες) ή στα άτομα με δείκτη μάζας σώματος άνω των 40 μονάδων (άτομο με ΔΜΣ πέραν του 30 θεωρείται παχύσαρκο).

Εναλλακτικά, η εταιρεία θα μπορούσε να επιβαρύνει με δεύτερο εισιτήριο τον επιβάτη το σώμα του οποίου αγγίζει και τους δύο βραχίονες της θέσης ή όσων η περίμετρος της περιφέρειας ξεπερνά τα 114 εκατοστά για τους άνδρες και τα 102 εκατ. για τις γυναίκες.

Ορισμένες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, μάλιστα, έχουν ήδη υιοθετήσει τέτοιου είδους μέτρα ή υποχρεώνουν τους υπέρβαρους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια της Business Class, όπου οι θέσεις είναι φαρδύτερες.


GreekWorldNews: Αυτή η εταιρία δεν πάει καθόλου καλά!Λέει ότι θα χρέωνε τις τουαλέτες στις πτήσεις, τώρα λέει ότι η τιμή θα πάει με τα...''κιλά''?...Δεν πάμε καθόλου καλά, τελευταία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου