Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Η πρώτη ηλιακή πόλη χτίζεται στη Φλόριντα!!

Την πρώτη ηλιακή πόλη στην πολιτεία της Φλόριντα φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια εταιρεία κοινής ωφέλειας και ένας μεσίτης.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία «Florida Power & Lights» συνεργάζεται με το μεσιτικό γραφείο Kitson & Partners για την εγκατάσταση των μεγαλύτερων φωτοβολταϊκών συστημάτων στη νέα ηλιακή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη της Φλόριντα.
Πρόκειται για μια κανονική πόλη με σπίτια, γραφεία και καταστήματα, η οποία θα δημιουργήσει πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Υπολογίζεται ότι το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τα δυο δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο μεσίτης Σιντ Κίτσον, που συμμετέχει στο έργο, με την ηλιακή πόλη αναμένεται να δημιουργηθούν 20.000 θέσεις εργασίας και 19.500 σπίτια. Εκτός αυτό, η περιβαλλοντική πόλη θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες πολιτείες που επιθυμούν να υλοποιήσουν αντίστοιχα προγράμματα.
«Το Babcock Ranch θα είναι ένα ζωντανό κύτταρο για εταιρείες, εργαζόμενους και οικογένειες που θέλουν να ζήσουν με καινοτόμο τρόπο», δήλωσε ο Σιντ Κίτσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εκπρόσωπος του έργου δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη...
... ηλιακή πόλη, η οποία θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια την οποία θα αποθηκεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτιμάται ότι η ενέργεια που θα παράγει θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις ανάγκες της πόλης, οπότε ένα μέρος της ενδεχομένως θα προσφέρεται σε άλλες πολιτείες.
Οι κάτοικοι της πόλης θα διαθέτουν ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Υπολογίζεται ότι η ανοικοδόμηση της Babcock Ranch θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2010, και τα πρώτα σπίτια και εμπορικά καταστήματα θα είναι έτοιμα στο τέλος του ίδιου χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου