Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Επιμνημόσυνη τελετή για τους επιβάτες της πτήσης της Air France!


Επιμνημόσυνη τελετή για τους 228 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Air France τύπου Airbus 330 που εκτελούσε την πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο-Παρίσι και κατέπεσε στον Ατλαντικό Ωκεανό, έγινε σήμερα στον καθεδρικό ναό της Πανάγιας των Παρισίων παρουσία του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Η τελετή ξεκίνησε με μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου στο οποίο ο Ποντίφικας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζει τη μεγάλη του συμπάθεια σε όλους τους πολίτες που τους άγγιξε το μεγάλο αυτό δράμα.

Το μήνυμα του Ποντίφικα διαβάστηκε από τον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού Αντρέ Βεν Τρουά ο οποίος στη συνέχεια διάβασε ένα απόσπασμα με θέμα την εφήμερη ζωή από το βιβλίο "Ο μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν Σεν Εξιπερί, του γάλλου συγγραφέα και αεροπόρου που επίσης χάθηκε πετώντας με το αεροπλάνο του στη θάλασσα το 1944.

Παρόντες στην επιμνημόσυνη τελετή ήταν ο πρόεδρος Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι, ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, πολλοί υπουργοί, οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας, οι επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί και του Κεντρώου Κόμματος, Φρανσουά Μπαιρού καθώς και πολλοί πολιτικοί.

Όλους τους υποδέχτηκαν έξω από την εκκλησία θρησκευτικοί εκπρόσωποι καθώς και εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας Air France.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου