Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Στον εισαγγελέα η λίστα της ντροπής!


Στα χέρια του εισαγγελέα και στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων βρίσκεται η λίστα με τους επίορκους γιατρούς, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλο με μίζες εκατομμυρίων ευρώ.


Οι γιατροί, στην πλειοψηφία τους χειρούργοι ορθοπεδικοί, φέρονται ότι έπαιρναν χρήματα από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας De Puy International, για να προωθούν τα προϊόντα της στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας(Δείτε εδώ πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι του σκανδάλου).


Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες των γιατρών με τις μεγάλες τσέπες, τον Ιανουάριο του 2009 και ξεκίνησαν οι έρευνες υπό την εποπτεία του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Κυρ. Καρούτσου. Τον οικονομικό έλεγχο είχε αναλάβει η ΥΠΕΕ, αλλά ο υπέυθυνος της έρευνας απεβίωσε με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις.


Η παράλληλη έρευνα της βρετανικής Δικαιοσύνης και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, επιτάχυναν τις διαδικασίες και στην χώρα μας.


Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους εμπλεκόμενους γιατρούς και στα μέλη των διοικήσεων των νοσοκομείνω που πήραν μίζες.


Πέρα από τα χρήματα που έλαβαν, υπολογίζεται ότι οι επίορκοι γιατροί προξένησαν ζημιά πολλών εκατομμυρίων στο δημόσιο, καθώς τα ορθοπεδικά είδη της De Puy, ήταν πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου