Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Τον χειρότερο Χειμώνα βιώνουν οι Βρετανοί φέτος!



Εναν από τους πλέον κρύους χειμώνες βιώνουν οι Βρετανοί, αφού η θερμοκρασία έπεσε στους -21 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για παράταση της κακοκαιρίας.

Οι προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να ισχύουν για το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τον πάγο και τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν να καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση, ενώ αναμένονται και νέες ισχυρές χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές.

Στη Βόρεια Σκοτία, η θερμοκρασία έπεσε στους -21,1 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της νύχτας, στη Βόρεια Ιρλανδία στους -11, κοντά στο Μάντσεστερ της Αγγλίας στους -16,4 και -14,5 στην Ουαλία.

Χιλιάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν κλειστά, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις εξετάσεις της επόμενης εβδομάδας σε Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες σπίτια στη Νότια Αγγλία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι πτώσεις δέντρων και οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν επηρεάσει την ηλεκτροδότηση.

Τα δρομολόγια των τρένων σε πολλά σημεία της χώρας τροποποιήθηκαν σήμερα εξαιτίας του πάγου με τις εταιρείες First Great Western, Northern Rail, Virgin Trains, South West Trains και First Capital Connect να έχουν ανακοινώσει καθυστερήσεις και ματαιώσεις.

Η Eurostar ανακοίνωσε ότι σήμερα και το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιήσει περιορισμένα δρομολόγια, εξαιτίας της κακοκαιρίας, και ζήτησε από τους επιβάτες αν μπορούν να αναβάλουν ή να ματαιώσουν το ταξίδι τους.

Τα μεγάλα αεροδρόμια, όπως του Heathrow και του Gatwick, παραμένουν ανοιχτά, αλλά συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και οι ματαιώσεις πτήσεων, με τις εταιρείες να συμβουλεύουν τους επιβάτες να τηλεφωνούν, προτού ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου