Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Βροχές και χιόνια στα ορεινά σήμερα!


Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα Τρίτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Καταιγίδες το βράδυ στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν 0 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Σχετική βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία.......
την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς κελσιου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε αρχικά νεφώσεις με λίγες βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσιου.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς κελσιου.

Για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς νωρίς το πρωί στα νοτιοανατολικά να είναι ισχυρές, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. από το βράδυ οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης και τη νύχτα σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο το βράδυ 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ νότιων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου