Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Χιόνια και κρύο σε όλη τη χώρα σήμερα


Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο παρατηρούνται σήμερα σε όλη τη χώρα.

Έντονες βροχοπτώσεις παρατηρούνται από το πρωί στην Αθήνα, ενώ το θερμόμετρο δεν ξεπερνά τους 8 βαθμούς Κελσίου. Αργά μέσα στην ημέρα αναμένεται χιόνι στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια του νομού.

Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, με το θερμόμετρο να φτάνει ένα βαθμό μόλις πάνω από το μηδέν. Έντονες χιονοπτώσεις παρατηρούνται από το πρωί σε Φλώρινα και Κοζάνη και Τρίπολη.

Στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ και όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη νησιωτική χώρα, πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στην Κρήτη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πυκνό χιόνι αναμένεται στις ορεινές περιοχές και στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Πιερία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Ευβοία. Το βράδυ έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θράκη.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία στη Φθιώτιδα, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώνονται από τα ξημερώματα.
Από το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου