Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου


Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η πολύκροτη δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.


Η δίκη διεκόπη την Τετάρτη με αίτημα και των δύο πλευρών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον ένα εκ των δύο φρουρών, Κορκονέα - ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο - ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο,, καθώς παρίστατο σε δικαστήριο στη Μυτιλήνη, για την υπόθεση του νεαρού Αυστραλού Ντουζόν που δολοφονήθηκε από μπράβο στη Μύκονο.


Από την πλευρά της οικογένειας Τσαλικιάν, που εκπροσωπείται από τους Αλέξανδρο Κατσαντώνη και Χρήστο Μυλωνόπουλο υπεβλήθη αίτημα διακοπής, καθώς η γιαγιά του άτυχου μαθητή, Χαϊτή Τσαλικιάν εμφάνισε σοβαρή αιμορραγία μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο Λαϊκό Νοσοκομείο.


Σύμφωνα με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, η μητέρα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και η αδελφή του ζητούν ολιγοήμερη διακοπή, ώστε να μπορέσουν να παρασταθούν στη γιαγιά και να καταθέσουν ακολούθως στο δικαστήριο.


Η πολιτική Αγωγή υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής κ. Μανώλης Μιχαλοδημητράκης ο οποίος διενήργησε πραγματογνωμοσύνη, ως διορισμένος από την υπεράσπιση τεχνικός σύμβουλος. Όπως υπογράμμισε η πολιτική αγωγή, η κατάθεση του ιατροδικαστή κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική. Το δικαστήριο επεσήμανε ότι δικονομικά δεν είναι σε θέση σε αυτή τη φάση να προχωρήσει στη κλήτευση μάρτυρα και με δεδομένου ότι απουσιάζει ο συνήγορος του ενός εκ των κατηγορουμένων.


Η Τζίνα Τσαλικιάν, έχει ζητήσει δύο φορές να μεταφερθεί η δίκη από την Άμφισσα στην Αθήνα, αίτημα το οποίο έχει απορριφθεί.


Οι δύο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον φόβο επεισοδίων.

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης έχει καταστρώσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της διεξαγωγής της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Άμφισσα.

Περισσότεροι από 800 αστυνομικοί από όμορους νομούς και την Αττική βρίσκονται στην πόλη για τις ανάγκες αστυνόμευσης.

Πρόκειται τόσο για ένστολους των ΜΑΤ όσο και αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτική περιβολή. Επιπλέον, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τον δήμαρχο της πόλης καθώς και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγεται στον νομό Φωκίδας.

Όπως διαμηνύεται, στόχος του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ είναι η δίκη να ξεκινήσει και να διεξαχθεί σε ειρηνικές συνθήκες και φυσικά να διαφυλαχθεί η ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Σημειώνεται ότι το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει συχνούς προληπτικούς ελέγχους σε όσα οχήματα αναχωρούν από την Αθήνα με κατεύθυνση την Αμφισσας.
"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πόλη, σίγουρα όμως ο αριθμός των ελέγχων θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος" δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Πλην της Άμφισσας πάντως εξίσου έντονος εάν όχι μεγαλύτερος είναι ο πονοκέφαλος των αρχών για το ενδεχόμενο η έναρξη της δίκης να πυροδοτήσει κύκλο επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Για τον λόγο αυτό σε κατάσταση επιφυλακής πρόκειται να τεθούν αστυνομικές δυνάμεις στην Αττική, ενώ αυξημένα μέτρα αναμένονται περιμετρικά αστυνομικών υπηρεσιών καθώς πιθανός θεωρείται από τους αρμοδίους ο κίνδυνος να εκδηλωθεί επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου