Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

HATTA: Τα μπλόκα πλήττουν τον τουρισμό


«Ο ελληνικός τουρισμός πλήττεται άλλη μια φορά από τον αποκλεισμό των οδικών αρτηριών της χώρας που έχουν προκαλέσει οι αγροτικές κινητοποιήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Hatta.

Τονίζει παράλληλα ότι «πέραν των καθημερινών πρακτικών προβλημάτων πλήττεται η εικόνα της χώρας μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές καθώς ήδη έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ανωμαλίες και ακυρώσεις δρομολογίων, εκδρομικών προγραμμάτων σχολικών μετακινήσεων κτλ. Κάθε μέρα νέες ακυρώσεις κρατήσεων έρχονται από το εξωτερικό».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «μετά την εξαιρετικά δύσκολη τουριστική χρονιά που αντιμετωπίσαμε το 2009, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ελληνικός τουρισμός (αφίξεις την περίοδο Ιαν-Νοεμ 2009) κατά 7,8 % και οι συναλλαγματικές εισπράξεις (την περίοδο Ιαν-Οκτ 2009), 11,4%, είναι ανάγκη να καταβληθεί εθνική προσπάθεια για αντιστροφή των δυσμενών μεγεθών και ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Το δικαίωμα ενός κλάδου σε κινητοποιήσεις είναι απόλυτα σεβαστό, θα πρέπει όμως να υπάρχει ανάλογος σεβασμός και στους άλλους παραγωγικούς κλάδους».

GreekWorldNews: Ναι, από τους κλειστούς δρόμους πλήττεται ο τουρισμός, ή από τις ανύρπακτες τουριστικές υποδομές και τις ακριβές τιμές σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία? Αφήστε τα αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου