Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ερχονται μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις


Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν αύριο, σε σύσκεψή τους, οι ελαιοπαραγωγοί Χαλκιδικής, οι οποίοι παραμένουν παρατεταγμένοι με τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, χωρίς όμως να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων.

Οι ελαιοπαραγωγοί διεκδικούν αναπλήρωση του εισοδήματός τους από την κατακόρυφη πτώση της τιμής της ελιάς και κατώτερες εγγυημένες τιμές για το προϊόν τους, που να εξασφαλίζουν περιθώριο κέρδους, ικανό για την επιβίωσή τους.

Εξάλλου, κινητοποιήσεις στις Εθνικές Οδούς ξεκινούν από τις 15/1 οι αγρότες ανά την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για «τη δεινή οικονομική κατάστασή τους» και για την «έλλειψη πολιτικής διάθεσης» από κυβερνητικής πλευράς, όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας (νομού Σερρών), Παύλος Αραμπατζής.

Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να εισέλθουν από 3/2 και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, με αποκλεισμούς τελωνείων και κομβικών σημείων, διεκδικώντας και αυτοί στήριξη εισοδήματος. Στάση αναμονής τηρούν, τέλος, οι γαλακτοπαραγωγοί, τονίζοντας ότι ναι μεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί αναγραφής προέλευσης στο γάλα, αλλά θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στο θέμα του διαχωρισμού γαλακτοκομικών προϊόντων-επιδορπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου