Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Υεμένη: Συνελήφθησαν τρία φερόμενα μέλη της Aλ Κάιντα!



Τρεις άνδρες, φερόμενοι ως μέλη της Αλ Κάιντα δύο εκ των οποίων θεωρούνται ηγετικά στελέχη του εξτρεμιστικού δικτύου στην Υεμένη, συνελήφθησαν στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα του.

Ένας εκ των υπόπτων είναι ηλικίας 25 ετών και κατάγεται από την επαρχία Χαντραμούτ. Συνελήφθη χθες, Πέμπτη από τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν εξαπολύσει επιχείρηση κατά μελών της Αλ Κάιντα στην επαρχία Μαρίμπ.

Επίσης δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στις 14 Δεκεμβρίου στην επαρχία Μαρίμπ στη διάρκεια επιχείρησης που «κατάφερε βαρύ πλήγμα στα μέλη του δικτύου στη Μαρίμπ», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Υεμένη ανακοίνωσε την Τετάρτη τη σύλληψη στις αρχές της εβδομάδας έξι μελών της Αλ Κάιντα, ανάμεσά τους τον Μοχάμαντ Αχμεντ αλ Χάναλ, έναν από τους φερόμενους ως ηγέτες της οργάνωσης.

Η κυβέρνηση της Υεμένης διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει τη μεγάλη επιχείρηση για την πάταξη της τρομοκρατίας σε αρκετές επαρχίες της χώρας, κυρίως στις Μαρίμπ, Σάμπουα, 'Αμπιαν και Τζουφ που θεωρούνται προπύργια των εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου