Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Έντονο κρύο σε όλη την χώρα αλλά και σταδιακή βελτίωση



Στους 0 βαθμούς Κελσίου έφτασε το πρωί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη. Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα τελευταία 15 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο στον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Κλειστός είναι ο δρόμος στην Τρυγώνα στο νομό Τρικάλων, εξαιτίας καθίζησης του δρόμου από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας του παγετού.


Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αλλά με έντονο κρύο σε όλη τη χώρα. Στην Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τοπικά στα βόρεια ισχυρός.


Συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του ο καιρός στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Ήλιος θα επικρατήσει και στη συμπρωτεύουσα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα...
... είναι γενικά αίθριος καιρός και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από -8 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στο Ιόνιο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους -6 βαθμούς Κελσίου.


Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο επίσης αίθριος θα είναι επίσης ο καιρός και μόνο στην Εύβοια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.


Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Είναι πιθανό μάλιστα να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς θα είναι και οι χιονοπτώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου