Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

«Φρένο» από την κυβέρνηση στις ρυθμίσεις για τους εργαζομένους της ΟΑ!



Την απόφαση της κυβέρνησης να μην προβεί σε κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ή σε άλλη σχετική ρύθμιση για θέματα προσωπικού της Ολυμπιακής, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

«Η κυβέρνηση ενόψει των κρίσιμων οικονομικών συγκυριών, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση που οξύνει τις τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες και γεννάει αισθήματα κοινωνικών διακρίσεων και προνομιακής κοινωνικής ή ασφαλιστικής μεταχείρισης», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αυτό αποτελεί μια σταθερή και αταλάντευτη θέση της κυβέρνησης και εντάσσεται στα πλαίσια της νομοθετικής και κυβερνητικής πολιτικής.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της Ολυμπιακής που αφορά η ρύθμιση, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως παρά το ότι δεν θα κυρωθεί αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα γίνουν σεβαστά όσα δικαιώματα έχουν δίκαια και θεμιτά προκύψει από αυτή την πράξη.

Σε συμπληρωματική ερώτηση, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι σύμφωνα με το νόμο, αυτή η πράξη έχει συγκεκριμένη προθεσμία 40 ημερών μέχρι να κυρωθεί, αλλά μέχρι να κυρωθεί, ισχύουν οι συνέπειές της και «άρα σε αυτό διάστημα ό,τι δικαιώματα έχουν γεννηθεί θα γίνουν δεκτά σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου